Blues Peer failliet? Dit jaar geen Blues Peer meer?

Organisatie achter Blues Peer is failliet: “Ingeslagen als een bom”

Afgelopen zomer werd het festival uitgesteld omwille van de coronacrisis. Maar of er nog een nieuwe editie komt, valt nog af te wachten. “We hebben het nieuws zelf via de pers vernomen en dat is hier ingeslagen als een bom”, vertelt burgemeester Steven Matheï. “Het bluesfestival is al meer dan 30 jaar onlosmakelijk verbonden met onze stad. Het is dus echt wel slecht nieuws voor het muzikale Peer van vandaag.”

Physical Graffiti heeft immers jarenlang op het gezellige Blues Peer festival gestaan op de festivalmarkt met Band Merchandise , tweedehands vinyl en CD’s.. Wij houden ons hart vast wat er mogelijk nog meer gaat gebeuren met festivals in deze moeilijke coronatijd. De cultuursector heeft zwaar te lijden onder de (noodzakelijke) maatregelen. Ooit is het geld op! Wij hopen van harte, vooral ook voor de organisatie, dat er weer een vervolg komt van Blues Peer. Physical Graffiti wenst Blues Peer heel veel sterkte en succes toe! Hopelijk bieden zich snel nieuwe investeerders aan voor een vervolg van het gezellige Blues Peer.

Volgens de burgemeester heeft het festival de stad Peer mee op de kaart gezet. “Het festival leeft hier echt en geeft onze stad uitstraling naar buitenaf. Ik blijf dus de stille hoop koesteren dat het bluesfestival ook in de toekomst nog op een of andere manier in Peer kan plaatsvinden”, besluit hij. 

Blues Peer in betere tijden….

Update 29-4-2021 Goed Nieuws! Of er dit Corona jaar nog een Blues Peer komt is onzeker maar gelukkig is er een overname van een nieuwe partij. Blues Peer is weer Still Alive! Lees meer op de website van Blues Peer.

Lees het hele artikel bij VRT

Bron: VRT BE

Winkelwagen
Scroll to Top