Gebruikte cassettebandjes

Physical Graffiti heeft zojuist zo’n 2000 gebruikte cassettebandjes binnengekregen

Physical Graffiti koopt tweedehands Vinyl. Soms kom je dan bij vinylverzamelaars met nog een extra hobby

Gebruikte cassettebandjes. Cassettebandjes opnemen! Heb jij vroeger ook veel bandjes opgenomen? Heb je nu weer een cassettedeck gekocht? Ben je nu op zoek naar voordelige gebruikte en goede cassettebandjes? Goede muziek erop vaak, die krijg je gratis erbij. Deze cassettes zijn niet nieuw in de verpakking en het zijn dus niet gesealde cassettebandjes. Niet nieuw maar “goed” gebruikt en bewaard gebleven. Er zitten veel TDK SA en enkele SAX en Maxell Xl2 tapes bij. Ook UD ferro kwaliteit. Enkele Agfa en BASF tapes.


De eerste muziekcassette werd in 1963 ontwikkeld door Philips

Niet in Nederland, maar in het Belgische Hasselt. De verwachting was destijds dat de muziekcassette de grammofoonplaatvolledig zou vervangen. Dat liep echter anders. De grammofoonplaat is er nog altijd en het cassettebandje werd verdrongen door de compact disc. 

Het cassettebandje was met name in de jaren tachtig razend populair. Interessant was dat er ook lege cassettebandje gekocht konden worden. Thuis kon men hierdoor zelf bijvoorbeeld stukken van radioprogramma’s opnemen of zelf ´radiootje spelen´ door met een microfoon eigen gesprekken op te nemen. Daarnaast kwamen er cassettespelers in de auto en draagbare geluidsdragers zoals de walkman. Ook hierdoor werd het cassettebandje steeds populairder.

De kaartjes zijn beschreven en daarom kosten ze niet meer de hoofdprijs

De “hoofdprijs” omdat je nog weleens nieuw gesealde SA tapes van TDK nieuw in de verpakking ziet voor pakweg €15 Otto €20. Dat is dan toch een andere prijs zoals toen nieuw van 5 gulden en 95 cent voor een TDK SA90, De kwaliteit van deze tapes is goed. Zoek je tapes ofwel cassettebandjes voor je vintage cassetterecorder of cassettedeck? Koop je ze allemaal tegelijk of wil je er een deel van kopen. Stuur ons maar eens een bericht.

Zoek je 2ehands cassettebandjes? Gebruikt tapes?

Te koop vanaf 10 stuks, hoe meer je koopt hoe voordeliger ze zijn

Vintage audio is Hot. Wil je een verzameling of voorraad audio kopen of verkopen? Kijk dan eens bij The Stocklot Company (familie van Physical Graffiti). Ook voor wanneer je b.v. een goede draaitafel, voor de platen van Physical Graffiti, zoekt. Leuke gebruikte draaitafels zoals b.v. een Dual, Garrard, Linn, Rega, Transrotor

Tips voor een goed cassettedeck: wanneer een cassettedeck niet gereviseerd is dan loop je tegen de volgende problemen aan

Het is zeker dat het vet in het mechaniek na al die jaren verhard is Dat dien je te (laten) vervangen. Deze cassettedecks zijn ook vast al jaren niet meer gebruikt geweest, daar worden ze ook niet beter van. De snaartjes zijn na decennialang gebruik ook veranderd in dropveters of nog erger. Of uitgerekt, dat is op zeker. De condensatoren kunnen slecht zijn, in ieder geval de elko’s die in de voeding zitten.

De opname weergavekop kan slecht zijn, let daarbij op bij de aankoop

Er zijn merken met Longlife heads zoals de bekende glasferriet koppen GX van Akai. Deze GX koppen hebben een ongekende lange levensduur. Nu hebben cassettedecks, zelfs met deze GX koppen pas een goede geluidskwaliteit wanneer deze recorder goed is afgeregeld. De kop moet qua positie van de tape goed staan, de snelheid moet afgeregeld zijn op 4,76 cm per seconde en de opname equalizers en voormagnetisatie moet afgeregeld zijn op de tape die je gebruikt voor de allerbeste prestaties. Zo’n cassettedeck kan overigens zeer goed klinken met slechts een geringe bandbreedte en snelheid t.o.v. Een bandrecorder.

Want hoe breder de tape en hoe hoger de snelheid des te beter kunnen de prestaties zijn

TDK SA 60 (2×30 minuten) en SA90 (2×45 minuten) zijn populaire chroomdioxide tapes. Ook de SAX is een chroomdioxide tape, MA is een nog betere Metal tape en een UD is een eenvoudigere ferro tape. Bij Andere merken is de benaming weer anders, een XL2 is b.v. een chroomdioxide tape van Maxell. Een voordelige UD Tape van TDK is een ferro tape. Ferro ruist meer en heeft een kleiner dynamisch bereik maar het ergste is dat deze snel “poederen” Deze geeft ferro af aan de kop en de bandgeleiding waardoor je snel alles moet schoonmaken. Dat was al zo toen ze nieuw uit de doos kwamen zo’n 35-50 jaar geleden, laat staan nu. Ik zou persoonlijk kiezen voor een Maxell of TDK chroomdioxide tape. Die zitten er velen bij in deze partij.

Gebruikte cassettebandjes. Wat kosten deze TDK of Maxell gebruikt?

Gebruikte cassettebandjes. Je ziet zo ondertussen de meest gekke bedragen staan bij gebruikte en nieuwe cassettebandjes, net zoals bij CD’s en vinyl. Of Vintage Audio draaitafel, cassettedecks, versterkers en luidsprekers. Een gebruikte TDK SA90 kost gemiddeld tussen de €1-€2,50. Nieuw zijn ze ook weleens te koop voor €14-€20. Het is afhankelijk hoeveel je er gelijk wilt kopen maar reken er maar op dat wij net als met vinyl meer dan normale verkoopprijzen hebben. Dus ook deze cassettebandjes kunnen voor een “normale” prijs verkocht worden.

Winkelwagen
Scroll to Top