Leden Metallica en Guns N’ Roses schitteren in nieuwe rockdocumentaire

Rockliefhebbers kunnen binnenkort hun hart ophalen: de nieuwe muziekdocumentaire Long Live Rock… Celebrate the Chaos viert de hardrockcultuur met leden van onder meer Metallica, Guns ‘N Roses en Rage Against The Machine.

De tachtig minuten durende documentaire verschijnt op 11 maart en is gefilmd op verschillende rockfestivals in de Verenigde Staten. De film bevat interviews met Lars Ulrich (Metallica), Tom Morello (Rage Against The Machine), Corey Taylor (Slipknot), Duff McKagan (Guns N’ Roses) en nog meer grote namen. Ook zoomt de docu in op totaal verschillende fans die tijdens concerten allemaal dezelfde passie delen: keiharde livemuziek.

Ode aan de fans

Regisseur en producer Jonathan McHugh wilde graag de opwinding vastleggen die hij zelf in zijn tienerjaren voelde wanneer hij hardrockshows bezocht. “Toen ik eind jaren zeventig volwassen werd, had ik het geluk om legendes als Led Zeppelin, Kiss en Black Sabbath te zien opbloeien”, zegt hij tegen entertainmentmagazine Billboard. “Hun live-energie was zo verslavend. Dat voelde ik pas weer toen ik Metallica en Rage Against The Machine in de jaren negentig zag.”

Lees meer bij NPO2

Deel, like en volg ons:
Scroll naar top