Revolutionaire Mag lev draaitafel

Al een eeuw lang worden draaitafelsplateaus aangedreven door een motor via een iddler of een snaar overbrenging. Of een direct drive waarbij het plateau een deel van de motor is. Iedere trilling vanuit het plateau wordt vervolgens opgepikt door het uiterst gevoelige element. Maar sommige draaitafelbouwers bouwen iets bijzonders. Bijvoorbeeld een draaitafel met luchtlagers of een chassis van koolstof. Het Sloveense bedrijf MAG-Lev Audio promoot een volledig nieuw concept in de vorm van de MAG-Lev ML1 draaitafel.

Een ontwerp waarbij met name het draaiplateau geen mechanisch contact meer heeft met het chassis. Het wordt ondersteund en in rotatie gezet door een roterend magnetisch veld. De fabrikant spreekt over de MAG-Lev ML1 draaitafel als de eerste zogenaamde zwevende in zijn soort.

Dit is volgens de fabrikant de allereerste “zwevende” platenspeler

MAG-Lev Audio begon reeds in 2016 met dit concept in de vorm van een Kickstarter-campagne en gebruikte dit platform om hun project te financieren. Sindsdien is het bedrijf keer op keer terug te vinden in de relevante media en ook op menige beurs waren natuurlijk al de eerste prototypen te bewonderen. Aan aandacht geen gebrek, maar het duurde allemaal wel erg lang.

Het unieke aan de MAG-Lev ML1 draaitafel is dat het draaiplateau geen mechanische verbinding met het chassis of de motor heeft.

Zodra dit ware kunstwerk de MAG-Lev ML1 draaitafel wordt ingeschakeld, zorgt een magnetisch veld ervoor dat het draaiplateau zweeft en vervolgens gaat draaien. Het duurt wel wat langer voordat het plateau op snelheid is, zo’n 30 seconden. Deze draaitafel zijn voorzien van een fraaie en goede Project Carbon arm. Het is een feest alleen al om naast het geluid je ogen te verwennen want het is echt prachtig om te zien wanneer je de speler inschakelt dat je eerst het plateau ziet stijgen. Vervolgens gaat draaien en je na 30 seconden de naald in de groef laat zakken. In die dertig seconden heb je mooi de tijd om nog even de schoonmaakborstel of je hertenleren lapje over de plaat te halen. Net zoals goede wijn drinken vooraf al een ritueel is, zo ook met deze prachtige draaitafel. Zeg haast kunstwerk. Deze Mag Lev is in diverse uitvoeringen leverbaar in zwart, wit en houtfineer. Ook is er een plexi kap leverbaar die je over de draaitafel zet.

Lees meer informatie bij de fabrikant

26-5-2022 Dauwpop Hellendoorn 2 dagen Festival  

NIEUWE NAMEN!Onder het mom van er kan nog meer bij voegen we vandaag nog een handvol namen toe aan de al propvolle festival line-up van 26 & 27 mei! Naast Editors, De Staat, Balthazar en Kensingto…

3 April Beatles Meeting Leiden

Physical Graffiti is erbij met orginele boeken en memorabilia Wij zijn met onze stand aanwezig bij de Beatles meeting op 3 April 2022. Physical Graffiti heeft vele orginele en bijzondere Beatles Memor…

Winkelwagen
Scroll to Top