Hennie Vrienten overleden

Vrienden en familie herdenken Henny Vrienten in ochtendkranten

Vrienden, familie en collega’s zijn in diepe rouw door het overlijden van Henny Vrienten. In de Volkskrant en NRC staan vrijdagochtend enkele overlijdensadvertenties waarin afscheid wordt genomen van de zanger en componist. De frontman van Doe Maar overleed maandag op 73-jarige leeftijd.

,,Mijn innig geliefde man, onze allerliefste vader Henny Vrienten is overleden”, schrijft de familie. ,,Wij zijn dankbaar voor de manier waarop Henny ons leven verrijkte, met al zijn liefde, zijn humor, zijn talent en wijsheid. Hij wordt intens gemist.” Bovenaan staat de tekst ‘En toch… alles is anders, tussen de regels’, naar de titels van de muzikale autobiografie van de zanger.

Intens verdrietig moeten wij veel te vroeg afscheid nemen van onze dierbare vriend Henny”, staat in een boodschap van vrienden. ,,Wij koesteren warme herinneringen aan zijn lieve en wijze woorden, zijn humor en aanstekelijk enthousiasme voor de mooie dingen van het leven. Voor altijd zullen wij deze blijven delen met Gala en de kinderen.”

Immens verdriet

Ook concertorganisator Mojo neemt in de kranten afscheid van Vrienten. ,,Dag lieve Henny. We wensen Gala, Polle, Xander, Meke, Teun en Melle, en iedereen die jou lief heeft veel kracht toe om dit immense verdriet te verwerken. Liefs, iedereen van Mojo.

Medewerkers van De Koning van Amsterdam en Bos Theaterproducties herinneren Vrienten als een ‘iconische componist, briljant muzikant, groot inspirator en een fantastisch mens’. Vrienten werkte recent aan de musical, die later dit jaar in première zal gaan. ,,Dank voor de prachtige muziek die je hebt geschreven voor De Koning van Amsterdam. We gaan je enorm missen.

Bron: AD.nl

Winkelwagen
Scroll naar top