Wat is de waarde van Vintage Audio Apparatuur?

Vintage Audio Equipment. Hifi, Highend en Pro. Er is veel belangstelling voor Vintage Audio Apparatuur. De nostalgie, het mooie uiterlijk. Degelijke kwaliteit en je zag aan je apparatuur bovendien nog iets bewegen. Alleen alleen een plaatje opzetten is al een heel ritueel op zich, wat vaak gepaard gaat met een lekker drankje en een relax momentje. We gaan er eens lekker voor zitten! Dat! Ook de jongere generatie heeft het vinyl alweer jaren geleden ontdekt.

De waarde van Vintage audio behalve emotionele waarde

Dat is het ook vaak. Een apparaat wat je vroeger zelf hebt gehad of wilde hebben. Waar je kwijlend voor de etalage naar een Revox recorder zat te kijken. Misschien heb je er toen al een mooi exemplaar nieuw gekocht. Of misschien zou je er nog graag een willen hebben. Of was je meer van Vinyl maar heb je alles ooit opgeruimd toen de cd kwam? Misschien staat je oude audio apparatuur nog wel op zolder allemaal. Of moet je eens op bezoek gaan bij je familie, die hebben vast ook nog vanalles in huis. Vrijwel iedereen had immers in die jaren een leuk systeem of audioset in huis. Computers voor thuis waren er toen nog niet en telefoontjes evenmin.

De waarde!

Je kunt audio apparatuur gereviseerd of ongereviseerd kopen, een wereld van verschil. Ook in de waarde van deze componenten of luidsprekers. Om eens alvast voor jezelf een indruk te krijgen van de waarde van vintage Audio Apparatuur zou je eens op Hifishark.com kunnen kijken. Daar zie je waar deze Hifi, Highend en Pro apparaten in het verleden voor verkocht zijn en nu voor worden aangeboden op diverse platforms. Het zijn juist de bijzondere en de zeldzamere modellen die in waarde sterk toenemen. Behoorlijk zelfs want als je kijkt naar een prijsontwikkeling de afgelopen 2 jaar van b.v. een Akai GX77 tapedeck, een Revox recorder, betere draaitafels zoals een Thorens, Linn e.a., Luxman versterkers, Tannoy Dual Concentric luidsprekers en noem zo maar op. Zo’n GX77 kocht je 2 jaar terug nog een mooi exemplaar voor zo’n €500-600. Nu zien we ze regelmatig op veilingen voor meer dan dik €1000. Met nog eens een kleine 10% veilingkosten. Wij veilen ook apparaten, deze hebben ook een “Buy Now” prijs waar ze nu voor te koop zijn. Wij berekenen géén veilingkosten. Niet alle Vintage Audio Equipment is kostbaar overigens, kijk maar in onze winkel. Let er wel op dat je het liefste een zo gaaf mogelijk exemplaar koopt waar niet in geprutst is.

Reviseren

Reviseren van een hifi, highend of pro vintage versterker of bandrecorder kan zomaar in de honderden euro’s lopen wanneer condensatoren, de bekende probleem transistoren en mechanische delen zijn vervangen. Dan kun je beter de buitenkant niet verder te hoeven opknappen, wel zo prettig. Een gereviseerd apparaat is elke dag betrouwbaar inzetbaar, presteert volgens de fabrieks specificaties en werkt altijd. Niks zo erg als iets wat niet betrouwbaar is. Of wat dunnetjes klinkt zonder ballen of ongecontroleerd. Je kunt ook geen auto met 4 ton op de teller kopen en dan denken dat je zonder problemen 30.000 km per jaar kunt rijden. M.a.w. Wil je b.v. een analoge recorder professioneel of vaak inzetten dan heb je uiteindelijk weinig aan een ongereviseerde recorder. Nou ja, vast een hoop ergernis. De arbeidsuren van een technicus tellen natuurlijk ook flink door. Maar misschien kun je het zelf en vind je het nog leuk ook. Dan kun je veel besparen en koop je b.v. voor je nieuwe Revox een revisiepakket. Er leiden vele wegen naar Rome. Om nog even terug te komen op de waarde, je kunt ook kijken bij Ebay voor een indicatie alhoewel het daar vaak lijkt alsof ze ‘m voorlopig niet willen verkopen. Of dat de man ‘m moet verkopen van de vrouw en hij altijd verteld heeft dat zijn platenspeler heel veel waard is. Tja, dan weet je zeker dat je deze niet verkoopt. Een derde mogelijkheid die ikzelf nog niet bedacht zou kunnen hebben is er een die ikzelf meegemaakt had waarbij de verkoper zelf een advertentie op Ebay geplaatst had, zo’n 2000 euro te duur en dan zelf met een andere advertentie kunnen zeggen.. ja maar daar staan ze voor €3500. Tja, daar moet je ook even doorheen kunnen kijken. Ook bij Hifishark zien we weleens vreemde prijzen. Dus vergelijk er genoeg, dan koop je vanzelf uiteindelijk het juiste merk en de uitvoering die je wilt voor een goede prijs. Een exemplaar waar je jaren plezier aan beleeft.

Wij kennen wel verschillende vintage audio en vinyl verzamelaars met een collectie van een inmiddels behoorlijke waarde

Ze genieten van de apparatuur én met de wetenschap dat wanneer ze in goede conditie blijven ze alleen maar meer waard worden. Bij de banken krijg je nagenoeg immers geen rente meer. Collectors items! Why nut!

Wij verkopen Vintage Audio Apparatuur, Vinyl, CD’s & Band Merchandise op Festivals én Online

Winkelwagen
Scroll to Top